Twente Insite

FC Twente Nieuws

John blikt terug: “Ik wilde nooit weg bij FC Twente”

John blikt terug: “Ik wilde nooit weg bij FC Twente”

Ola John sloot onlangs aan bij de selectie van Vitória Guimarães SC. Daarmee kwam er een einde aan zijn mislukte avontuur bij SL Benfica, dat in 2012 nog ruim negen miljoen euro aan FC Twente betaalde voor de diensten van de 26-jarige vleugelaanvaller.

“Ik wilde nooit weg bij FC Twente”, laat John weten in gesprek met Voetbalzone. “Ik ben daar eigenlijk gewoon de deur uitgestuurd. ‘Daar moet je naartoe’, zeiden ze tegen mij. Dat heeft niks met de club te maken, maar wel met het toenmalige bestuur. Of dat door de hoogte van de transfersom kwam? Precies.”

“Anders was ik niet eens bij Benfica terechtgekomen”, vervolgt John. “Het publiek ziet niet wat er allemaal achter de schermen gebeurt voordat een transfer wordt afgerond. De mensen denken: hij wil weg en hij gaat. Maar zo zit het niet. Voordat je vertrekt, moet een club daarmee instemmen. Er wordt minder vaak gekeken naar de rol van de club. Een speler kan wel weg willen gaan, maar een club moet ook nog akkoord gaan. En als je nu naar de financiële situatie van FC Twente kijkt, dan zie je dat ze mij met een reden wegstuurden”, aldus John.

Foto: Pro Shots

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op