John laat voeten weer spreken in Engelse kraker

Ola John maakte afgelopen zomer de tijdelijke overstap van Benfica naar het Engelse Reading FC dat uitkomt in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Afgelopen weekend speelde hij met zijn ploeg uit bij Charlton Athletic, een wedstrijd die John niet snel meer zal vergeten. De ploeg won met maar liefst 4-3 in Londen en de aanvaller speelde hierin een belangrijke rol. Het was niet het enige opmerkelijke.

[google]Ola John gaf al in de 4e minuut de assist op de 1-0 van teamgenoot Kermorgant, die een half uur later ook de 2-1 scoorde. Vlak voor rust was het de eer aan John zelf. Deze keer waren de rollen omgedraaid. John kreeg de bal in de 42e minuut van Kermorgant en scoorde de 3-1. Het was pas zijn tweede doelpunt van het seizoen.

In de tweede helft kwam Chalton terug tot 3-3, mogelijk gemaakt door een opmerkelijk persoon. Het was Sanago die alle drie de doelpunten voor zijn rekening nam. Saillant detail is dat Ajax de spits de eerste helft van het seizoen huurde van Arsenal, maar hij bij de Amsterdammers geen potten kon breken. Bij zijn nieuwe werkgever staat de teller al na zijn eerste basisplaats op drie.

Toch was het de ploeg van Ola John die aan het kortste eind wist te trekken. In de 92 minuut scoorde Rakels de beslissende 4-3 voor Reading.