Eerste elftal

Jong Denemarken zonder Andersen onderuit tegen leeftijdsgenoten Italië

Het begin van Jong Denemarken aan het EK onder 21 was niet om over naar huis te schrijven. Zondagavond ging de ploeg van bondscoach Niels Frederiksen tegen de leeftijdsgenoten van Italië onderuit in de eerste groepswedstrijd. De Italianen waren in Krakow met 0-2 te sterk.

[google]Voor de rust werd er niet gescoord in de wedstrijd, maar na de thee waren het de Italianen de wedstrijd in hun voordeel wisten te beslissen. AS Roma-middenvelder Lorenzo Pellegrini, dit seizoen verhuurd aan Sassuolo, tekende in de 54ste minuut met een prachtige omhaal voor de 0-1. Vijf minuten voor tijd was het Andrea Petagna van Atalanta Bergamo die de 0-2 maakte.

FC Twente-verdediger Joachim Andersen zat bij de wedstrijdselectie van Denemarken, maar de jongeling moest de gehele wedstrijd op de bank blijven. Aanstaande woensdag staat het tweede duel voor Denemarken op het programma, de ploeg neemt het dan op tegen Duitsland, dat het eerste duel met 2-0 won van Tsjechië. In de laatste groepswedstrijd is Tsjechië de tegenstander.