Jong FC Twente begint competitie met overwinning op Capelle

In de eerste speelronde van de derde divisie trof Jong FC Twente vanmiddag vv Capelle op het trainingscomplex in Hengelo. De wedstrijd werd om 14.30 uur. Na 90 minuten voetbal stond er een 2-1 uitslag op het scorebord. De ploeg van Dennis Demmers trekt de goede lijn van de voorbereiding door in de derde divisie.

Het hoogtepunt uit de eerste helft deed zich voor in de 42ste minuut. Een voorzet van Ryan Trotman werd door Jari Oosterwijk op de lat gekopt. Bij een 0-0 stand zochten beide teams de kleedkamers op.

In de tweede helft schoten de bezoekers uit de startblokken. Dit leverde snel twee grote kansen op, maar doelman Jeffrey de Lange stond zijn mannetje. In de 60ste minuut werd verdediger Niklas Blesgraaf gewisseld voor de rechtsbuiten Rashaan Fernandes. De rechtsback raakte geblesseerd en greep hierbij naar zijn hamstring.

In de 69ste minuut komen de beloften van FC Twente op een 1-0 voorsprong. De goal komt op naam van Jari Oosterwijk, via de assist van de voet van Jonathan Frimann. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd verdubbelt Joël Felix de voorsprong voor de ploeg van Demmers. In blessuretijd komt Capelle nog terug tot 2-1.

Het werd in blessuretijd nog even billen knijpen voor Jong FC Twente. Doelman Jeffrey de Lange, die vandaag zijn allereerste tegendoelpunt voor de beloften moest incasseren, hield zijn ploeg op de been en stelde zo de overwinning voor zijn ploeg veilig. In de slotseconden werd het bijna nog 3-1 voor de thuisploeg. Maker van de 1-0 Jari Oosterwijk faalde echter oog in oog met de doelman Bradley van der Meer van vv Capelle.

[google]Opstelling: De Lange, Blesgraaf (Fernandes/60), Browning, Felix, Sambissa, Roemeratoe, Grootenhuis (Elderman/90), Vankan, Oosterwijk, Frimann, Trotman (Zinga/90+1)

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.