Jong FC Twente behoudt koppositie na doelpuntrijke zege

FC Twente heeft maandagavond de koppositie in de beloftencompetitie weten te behouden. De ploeg van trainer Theo ten Caat won op het trainingscomplex in Hengelo met 4-2 van de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag.

De jongelingen gingen tegen Jong ADO Den Haag vroeg los en stonden na een klein kwartier op een 2-0 voorsprong door treffers van Ramiz Zerrouki en Tim van de Schepop. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee gebeurde er in het eerste kwartier niets, maar daarna kwam Jong ADO terug tot 2-1 en zelfs 2-2 middels doelpunten van Maarten Reijneveld en Yayha Boussakou. Lange tijd leek het duel af te stevenen op een gelijkspel, maar Jong FC Twente sloeg in de slotfase nog tweemaal toe.

In de 87ste minuut was het Ryan Trotman die de 3-2 maakte en Jong FC Twente liet het daar niet bij. In de blessuretijd deelde de ploeg van Ten Caat nog een extra tik uit. Musawi tekende in de 92ste minuut voor de 4-2.

Met deze zege behoudt Jong FC Twente de koppositie, al kan het nog gepasseerd worden door Jong FC Emmen. De Emmenaren wonnen met 0-1 op bezoek bij Jong Heracles. Jong FC Twente heeft 19 punten uit negen wedstrijden, Jong FC Emmen heeft 18 punten, maar heeft nog één wedstrijd te goed.

Ook Jong PEC Zwolle kan Jong FC Twente nog voorbij. De Zwollenaren staan momenteel op een vierde plek met 12 punten uit zes wedstrijden, maar heeft nog drie wedstrijden te goed.

Opstelling Jong FC Twente: Hengelman, Wieffer, Browning, Felix, Taha, Zerrouki, Fernandes, Sluiter (88' Musawi), Van de Schepop (63' Bosch), Frimann, Trotman.