Jong FC Twente boekt simpele zege op Jong FC Utrecht

Jong FC Twente heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Jong FC Utrecht. Het duel eindigde in een simpele 3-0 overwinning voor het team van Jan Zoutman. Doelpuntenmakers in deze wedstrijd waren Janik Jesgarzewski, Peter Gebben en Kristopher Vida.

[google]Jong FC Twente trad aan met een team van spelers die de afgelopen weken niet of nauwelijks gespeeld hadden. Jong FC Twente speelde gisteren immers nog aan tegen VVV-Venlo (1-1). De Tukkers speelden een goede eerste helft en gingen dan ook met een verdiende 1-0 voorsprong rusten, Het doelpunt werd halverwege de eerste helft gemaakt door Janik Jesgarzewski op aangeven van Alvin Daniëls. Na rust wisten de beloften nog twee keer te scoren. Na een corner van Jurjan Mannes maakte Peter Gebben de 2-0, het slotakkoord was voor Kristopher Vida, die op aangeven van Derre Kwee de eindstand op 3-0 bracht.

Jong FC Twente-trainer Jan Zoutman sprak na afloop over een nuttige oefenwedstrijd. “Ik vond ons voor rust duidelijk de betere ploeg. In die fase hadden we ook meer afstand moeten nemen. Na rust speelde FC Utrecht iets anders dan in de eerste helft. Met die omzetting hadden we wat meer moeite. FC Utrecht kreeg twee of drie mogelijkheden en pas in de laatste fase van de wedstrijd kregen wij weer de overhand. Al met al was het een nuttige wedstrijd waarbij een aantal spelers in actie kwam die de laatste tijd wat minder gespeeld hebben", zo vertelt Zoutman op de website van FC Twente.

Jong FC Utrecht – Jong FC Twente 0-3 (0-1)

Scoreverloop
26’ Jewsgarzewski 0-1
57’ Gebben 0-2
81’ Vida 0-3

Opstelling Jong FC Twente: Dronkers, Kwee, Gebben, Bijen, Verlaan, Mannes, Daniëls, Yahaya, Zschusschen, Jesgarzewski, Vida.