Jong FC Twente doelpuntrijk ten onder tegen De Graafschap

Jong FC Twente speelde zaterdagavond op De Vijverberg in Doetinchem de Jupiler League wedstrijd tegen De Graafschap. Na een 2-2 ruststand ging de ploeg van Jan Zoutman uiteindelijk met 6-3 onderuit, nadat Jong FC Twente-aanvaller Felitciano Zschusschen na 60 minuten de rode kaart kreeg van scheidsrechter Van den Heuvel.

De Tukkers gingen goed van start en kwamen na 13 minuten op voorsprong via Merlin Schütte, maar na 25 minuten was het al weer 1-1 door een doelpunt van Vincent Vermeij. In de 36ste minuut wist Felitciano Zschusschen de bezoekers weer op voorsprong te schieten alleen kon Jong FC Twente hier niet lang van genieten. Santy Hulst maakte er namelijk binnen de minuut weer 2-2 van. Dit was ook de stand waarmee beide ploegen de kleedkamers opzochten.

[google]Na 53 minuten maakte Merlin Schütte zijn tweede van de avond en daarmee kwam Jong FC Twente weer op voorsprong. Na 60 minuten kreeg Felitciano Zschusschen de rode kaart van scheidsrechter Van den Heuvel na een stevig duel. Hierna verloor de ploeg van Jan Zoutman de grip op het duel en twee minuten na de rode kaart was het De Graafschap dat weer op gelijke hoogte kwam. Karim Tarfi wist de gelijkmaker te maken.

In de slotfase van het duel was het verzet van Jong FC Twente gebroken. In de laatste 15 minuten liep De Graafschap uit naar 4-3, 5-3 en 6-3 via doelpunten van Vincent Vermeij, Jerry van Ewijk en Caner Cavlan.

De Graafschap - Jong FC Twente 6-3 (2-2)