Jong FC Twente geeft overwinning in blessuretijd uit handen

Jong FC Twente heeft vanavond in de derby tegen Jong Heracles Almelo in de slotfase de winst uit handen gegeven. De jongens van Patrick Kluivert stonden ruim 85 minuten met 1-0 voor, maar in de blessuretijd wist Heracles Almelo de gelijkmaker te scoren.

Al in de 4e minuut bracht aanvoerder Joey Pelupessy FC Twente door middel van een afstandsschot op voorsprong. Na 68 minuten spelen moest Heracles verder met tien man nadat middenvelder Thomas Bruns, afkomstig uit de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles, zijn tweede gele kaart ontving.

Een kwartier later kreeg FC Twente de kans om door middel van een strafschop de voorsprong uit te breiden. Mirco Born, die twee weken geleden tegen VVV Venlo zijn debuut voor het eerste elftal van FC Twente maakte, wist deze penalty niet te benutten. In de blessuretijd was het Dorda die Jong Heracles met een stiftje de gelijkmaker bezorgde.

Bij Jong Heracles deden enkele spelers van FC Twente A1 mee, omdat Heracles zelf niet voldoende spelers heeft voor twee teams. Kluivert zei hier eerder over dat hij het onbegrijpelijk vindt dat FC Twente in een onderling duel haar eigen spelers aan de tegenstander uitleent.