Jong FC Twente geeft overwinning na rust weg

Jong FC Twente is vandaag met 2-1 onderuit gegaan bij FC Oss, dat laatste stond op de ranglijst. Hoewel de ploeg van trainer Jan Zoutman snel op voorsprong kwam via Hölscher, gaf het de overwinning na rust uit handen. Jurjan Mannes ontving vlak voor rust een rode kaart.

Na negen minuten zette Tim Hölscher op voorsprong. Daarvoor wist FC Oss via Philips al tot scoren te komen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Hoewel FC Oss in de eerste helft wel meer op de helft van Jong FC Twente speelde, kwam het echte kantelpunt vlak voor rust pas. Jurjan Mannes van FC Twente ontving toen de rode kaart van scheidsrechter Oostrum na een overtreding op Van der Sloot.

Na rust pakte dit positief uit voor FC Oss. Binnen vier minuten kwam de ploeg van trainer Gert Aandewiel op een 2-1 voorsprong. Eerst was het Joep van de Ouweland die de 1-1 binnen tikte, nog geen twee minuten later was het Janssen die de 2-1 maakte. Daarna kon Jong FC Twente niks terug doen, waardoor het zonder punten naar huis moet.

Rood: Mannes

Geel: Janssen, Van den Ouweland.

Opstelling Jong FC Twente: Bednarek, Kwee ('86 Vida), Andersen, Röseler, Engberink, Pelupessy, Daniels ('86 Rendla), Mannes, Oosterwijk, Tanda, Hölscher.