Jong FC Twente heeft aan een helft genoeg om Telstar te verslaan

Jong FC Twente heeft vanmiddag in Emmen met 3-1 van Telstar gewonnen. De ploeg van trainer Jan Zoutman had aan een helft genoeg om de zege binnen te halen. Na rust kreeg Telstar-speler Rifai een rode kaart, maar in plaats van verder uit te lopen scoorden de bezoekers een doelpunt.

De 'thuisploeg' begon goed aan de wedstrijd. De van een schouderblessure herstelde Shadrach Eghan zorgde voor het openingsdoelpunt. Na een afgeslagen corner belandde de bal voor de voeten van de Ghanees, die van buiten de zestien doeltreffend uithaalde. Nog voor rust wisten de Tukkers uit te lopen naar een 3-0 voorsprong door doelpunten van Jari Oosterwijk en Merlin Schütte.

[google]Vlak na rust kregen de bezoekers een rode kaart. In plaats van de score verder uit te bouwen, kwam Telstar terug in de wedstrijd. Keurntjes scoorde voor de Velsense ploeg, die daarna nog enkele mogelijkheden kreeg om de aansluitingstreffer te scoren. Keeper Bednarek wist echter stand te houden, waardoor het bij 3-1 bleef.

Jong FC Twente - Telstar 3-1

1-0 Eghan (20)
2-0 Oosterwijk (42)
3-0 Schütte (45+2)
3-1 Keurntjes (59)

Rode kaart: Rifai (Telstar)
Gele kaart: Hölscher, Verlaan (Jong FC Twente)

Opstelling Jong FC Twente: Bednarek, Bleker, Bijen, Verlaan, Kwee, Hölscher, Kusk, David (Soumaoro/80), Oosterwijk, Eghan (Van der Heyden/60), Schütte.