FC Twente international met Zweden door naar Elite ronde

Jong FC Twente speler Lukas Browning Lagerfeldt wist gisteren met Zweden Onder 19 jaar de laatste EK kwalificatiewedstrijd tegen Italië Onder 19 jaar niet te winnen. De Italianen waren met 2-3 te sterk op bezoek bij Zweden.

[google]Browning begon de wedstrijd in de basis, maar Italië was de ploeg die de scoorde opende. In de 19e minuut was het spits Andrea Pinamonti die de 1-0 binnen schoot. Net voor rust kwamen de Italianen op een 2-0 voorsprong door Matteo Gabbia.

Na rust ging Zweden beter van start. In de 46e minuut was het Adrian Edqvist die Zweden op 2-1 bracht, maar de hoop van Zweden duurde niet lang. Na tien minuten wist Italië opnieuw te scoren. Opnieuw was het Matteo Gabbia die het net wist te vinden. In de 90e minuut wist invaller Simon Marklund toch nog te scoren voor Zweden. De wedstrijd eindigde hiermee in 3-2 voor Italië.

Eerder wist Zweden wel de kwalificatiewedstrijd tegen Estland en Moldavië Onder 19 jaar te winnen. Zweden speelde gisteren de laatste wedstrijd voor de EK kwalificatie. Het land eindigde hiermee op tweede plaats, achter nummer één Italië. Beide landen plaatsen zich hiermee voor de Elite ronde. Hierin worden alle nummer één en twee uit de andere poules opnieuw ingedeeld in zeven poules van vier. De groepswinnaars hiervan spelen in het finaletoernooi. De Elite ronde vindt plaat in 2018.