Jong FC Twente moet in laatste seconden punten alsnog delen met ASWH

Jong FC Twente hoopte de belangrijke overwinning van vorige week in Utrecht een vervolg te geven tegen ASWH. Om 16.00 uur kwam het spel in beweging op het terrein van HVV Hengelo. Doelman Jeffrey de Lange keerde weer terug bij de beloften van FC Twente en ook voor Dylan George was er een plek ingeruimd door Dennis Demmers.

De wedstrijd kende een vroege openingstreffer. ASWH kwam in de 8e minuut op voorsprong en dus moest de ploeg van Dennis Demmers aan de bak. Het antwoord van de beloften kwam in de 32e minuut toen Rashaan Fernandes Jong FC Twente weer op gelijke hoogte bracht. Vlak voor het einde van de eerste helft leek de uitploeg op voorsprong te gaan komen. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht kreeg een penalty toegekend, nadat doelman Jeffrey de Lange een overtreding had begaan binnen de eigen zestien meter. De Lange wist de strafschop echter te keren en hield zo zijn ploeg in de race.

[google]Als vroeg in de tweede helft werd het plots tien tegen elf. Een speler van de uitploeg kreeg een rode kaart gepresenteerd en was daardoor genoodzaakt het veld te verlaten. Lang in de tweede helft leken beide ploegen geen aanspraak te (willen) maken op de overwinning. Een kwartier voor tijd was het echter Siebe Schets die namens Jong FC Twente aan het langste eind trok. Doelman De Lange hield met een zeer belangrijke redding de bal uit het doel en leek hiermee de overwinning voor de ploeg van Demmers veilig te stellen.

In de slotseconden van de wedstrijd werden de punten alsnog over beide ploegen verdeeld. Benaissa Ben Amar doet met een opzichtige fout zijn ploeg, en vooral zijn doelman, tekort en leidde daarmee de 2-2 van ASWH in. Enkele momenten later floot de scheidsrechter af. Beide ploegen schieten vanzelfsprekend niets op met het resultaat.

Voor het fotoverslag van deze wedstrijd, klik hier.