Jong FC Twente onderuit in Emmen

Jong FC Twente is er vandaag niet in geslaagd om FC Emmen te verslaan. In de JENS Vesting was de thuisploeg met 2-0 te sterk voor de Tukkers.

Jong FC Twente keek al vroeg tegen een achterstand aan. Al na vier minuten wist Bart de Groot de thuisploeg op voorsprong te zetten. Vervolgens was er nog wel een kans voor Bilal Ould-Chikh en kreeg FC Emmen ook nog enkele kansen, maar werd er niet meer gescoord in de eerste helft.

Een kwartier voor tijd was FC Emmen nog dichtbij de 2-0, maar de kopbal van Görtz belandde op de lat van het doel van Plattel. In de slotfase weet Metaj een penalty te benutten, waardoor het alsnog 2-0 wordt in het voordeel van FC Emmen.

Peters maakt rentree na maandenlang blessureleed

In de 65e minuut mocht Cas Peters het veld betreden. Een bijzondere invalbeurt voor de aanvaller, want hij kwam dit jaar nog niet in actie voor Jong FC Twente. Begin januari brak Peters zijn middenvoetsbeentje, waardoor hij een operatie moest ondergaan en vervolgens enkele maanden vanaf de kant moest toekijken.

Opstelling Jong FC Twente: Plattel; Kwee, Bijen, Andersen, Bouma; Pelupessy ('65 Daniels), Fillinger ('74 Yahaya), Mannes; Ould-Chikh ('65 Peters), Vida, Hölscher.