Jong FC Twente onderuit op bezoek bij koploper tweede divisie

Jong FC Twente verloor maandagavond met 1-0 van Jong AZ. Door de overwinning versterken de Alkmaarders hun koppositie, en lijkt op koers voor het kampioenschap en promotie naar de Jupiler League. Voor de ploeg uit Enschede worden de zorgen groter, omdat ze met veertien punten uit 23 wedstrijden op de laatste plaats staan en degradatie naar de derde divisie lonkt.

[google]In de veertiende minuut kreeg debutant Jos Hooiveld een gele kaart, nadat de nieuwkomer zijn tegenstander vasthield. In de 23e minuut kwam Jong AZ op voorsprong, nadat middenvelder Guus Til de bal binnenschoof na een precisiepass van teamgenoot Doodeman. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwamen de Tukkers voor het eerst in kansrijke positie, maar het schot van Delano Grootenhuis wordt buiten het doel gehouden door AZ-keeper Nick Olij. In de slotminuut scoorde AZ namens Doodeman, echter werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Opstelling FC Twente: Drommel, Woudstra, Ben Amar, Hooiveld, R. Jensen, Korporaal, Mousslih (46. Schets), Grootenhuis (75. Mbikulu), Bunjaki (79. De Jager), Vankan, George.