Jong FC Twente onderuit tegen Almere City FC

Er is vanavond in Almere een einde gekomen aan de goede reeks van Jong FC Twente. Het team van trainer Jan Zoutman wist haar afgelopen vier competitieduels winnend af te sluiten, maar ging vanavond met 3-0 onderuit tegen Almere City. Hoewel Almere City de bovenliggende partij was, wist de ploeg pas op voorsprong te komen nadat Andersen bij Jong FC Twente van het veld werd gestuurd met een rode kaart.

Na een gelijkopgaand begin van de wedstrijd was Almere City de bovenliggende partij in de eerste helft. De ploeg kreeg veel kansen en dit resulteerde ook in een doelpunt van Toet, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na 55 minuten kreeg Joachim Andersen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor Jong FC Twente met tien man verder moest. Nog geen vijf minuten later was het raak voor Almere City. Het was Ricardo Kip die zijn ploeg op voorsprong zette. Daarna volgden er vele kansen voor het team van trainer Fred Grim. Na 86 minuten maakt Vincent Janssen er 2-0 van. Daarna kon Plattel nog voorkomen dat Janssen zijn tweede van de avond maakte, maar toch was het niet veel later wel raak: Cees Toet wist te scoren uit een hoekschop. Daarna werd het ook nog bijna 4-0, maar de bal van Janssen belandde op de lat.

Rood: Andersen (2x geel)