Jong FC Twente redt punt in slotseconden van de wedstrijd

Jong FC Twente blijft matig presteren in de derde divisie. De ploeg van Dennis Demmers ging zaterdagmiddag op bezoek bij de nummer één na laatst Spijkenisse en wist voor de twaalfde keer dit seizoen niet te winnen. Jong FC Twente kwam nog wel op voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Het was Dylan George die in de 20e minuut de Tukkers op voorsprong zette, maar lang kon de ploeg hier niet van genieten. Slechts zes minuten later was het Van der Pluijm die de stand gelijk trok. Diezelfde Van der Pluijm zorgde ervoor dat Spijkenisse met een voorsprong kon gaan rusten. In de 42e minuut tekende hij voor de 2-1.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar de goalies wisten hun doel schoon te houden. Zes minuten voor tijd moest de thuisploeg verder met tien man nadat Van Dommelen zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. Jong FC Twente wist diep in blessure te profiteren van de man meer situatie. In de 94e minuut werd het 2-2 dor een eigen doelpunt van de thuisploeg.

[google]Michael Maria
Bij Jong FC Twente startte Michael Maria in de basis en maakte hiermee zijn eerste minuten in het shirt van FC Twente. De kersverse aankoop werd eerder deze week vastgelegd tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een extra jaar. Hij kwam over van het Duitse FC Erzgebirge Aue dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Maria moet bij FC Twente de concurrentie aangaan met Cuevas.