Jong FC Twente start met derbyoverwinning op Go Ahead Eagles

Jong FC Twente is net als het eerste elftal de competitie weer begonnen. De ploeg moest in de eerste speelronde op bezoek bij Jong Go Ahead Eagles. In De Adelaarshorst werd het 2-1 in het voordeel van de Tukkers.

Jong FC Twente trainer Theo ten Caat startte met het verdedigingsduo Nacho Monsalve en Cristian Gonzalez. Het leverde al vroeg in de wedstrijd succes op want al in de zesde minuut was het Gonzalez die de 1-0 binnenkopte namens FC Twente. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het Go Ahead Eagles die na een uur spelen de gelijkmaker scoorde. Het doelpunt kwam op naam van voormalig FC Twente jeugdspeler Sjoerd Overgoor. In de 62e minuut een dubbele wissel bij FC Twente. Nacho en Gonzalez werden vervangen door Felix en Huiberts.

In de 71e minuut kwam FC Twente wederom op voorsprong door een benutte strafschop van Tim van de Schepop. Zijn eerste poging werd gekeerd door Eagles doelman Spenkelink, maar de penalty moest over worden genomen omdat de goalie te vroeg naar voren stapte. De tweede poging ging wel raak. In de 89e minuut kwam Terziqi nog in het veld voor Van de Schepop, maar er veranderde niets meer aan de score.