Jong FC Twente verliest van titelkandidaat Willem II

Jong FC Twente heeft vanavond in eigen huis een nederlaag geleden tegen titelkandidaat Willem II. In de Grolsch Veste ging de ploeg van trainer Jan Zoutman met 1-2 ten onder.

[google]De beloften begonnen niet goed aan de wedstrijd. Al in de achtste minuut van de wedstrijd wist Ondaan met een strakke voorzet spits Boymans te bereiken en die wist wel raad met de kans: 0-1. De thuisploeg liet zich niet afschrikken door de vroege achterstand en probeerde wel te voetballen. Een afstandsschot van Pelupessy belandde naast het doel. Vervolgens kreeg Djordjevic een goede mogelijkheid, maar de Montenegrijn kon de rust niet bewaren en schoot over. Vlak voor rust was het wel raak. Tim Hölscher zorgde voor de verdiende gelijkmaker.

Na rust ging Willem II snel op jacht naar de 1-2. De ploeg probeerde via vrije trappen gevaarlijk te worden, wat via een klutsbal ook succesvol was: Ruud Boymans scoorde zijn tweede treffer van de avond. Jong FC Twente ging daarna weer op zoek naar de gelijkmaker, maar pogingen van Djordjevic en Tanda strandden jammerlijk. In de slotfase golfde het spel heen en weer. Opnieuw Djordjevic kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar keeper Swinkels redde knap met de voet.

Door de nederlaag blijft Jong FC Twente onderin de Jupiler League bungelen. Na 29 wedstrijden staan de beloften op de zeventiende plaats.

Fotoverslag Jong FC Twente - Willem II 1-2 2013-2014