Jong FC Twente vrouwen niet opgewassen tegen Fortuna

Jong FC Twente vrouwen heeft vandaag het competitieduel tegen Fortuna Wormerveer VR1 afgesloten met verlies. In de eerste helft maakten de Tukkers een eigen doelpunt, waarna in de tweede helft de tegenstander 0-2 op het scorebord zette. Een kwartier voor het einde scoorde Cheyenne van den Goorbergh nog een doelpunt voor haar ploeg, maar een gelijkspel zat er niet meer in.

In de eerste helft was het FC Twente dat de controle had over de wedstrijd leek te hebben. Echter ontstonden hieruit geen kansen voor de ploeg van Olivier Amelink. De vrouwen van Fortuna wachtten de fouten van de Tukkers af en waren bij vlagen gevaarlijk. Vlak voor het rustsignaal kwam de ploeg uit Enschede ongelukkig op achterstand door een eigen doelpunt.

[google] In de tweede helft leek Jong FC Twente vrouwen geschrokken van het doelpunt, waarna er grote kansen ontstonden voor de ploeg uit Wormerveer. In de 58ste minuut kreeg de tegenstander een corner, waarna de bal achter Twente-keepster Kimberly Heijne werd geplaatst. Diezelfde keepster moest daarna een aantal keren ingrijpen om te voorkomen dat de score nog groter werd voor Fortuna. Door het goede volhouden van de ploeg uit Enschede werd de marge een kwartier voor het einde teruggebracht tot 1 doelpunt. Twente zette door, maar de gelijkmaker bleef uit.
De ploeg van Olivier Amelink blijft door dit verlies op de vijfde plaats staan.