Nieuws

Jong FC Twente wil tegen Willem II eerste winst behalen in 2014

Jong FC Twente wil tegen Willem II eerste winst behalen in 2014

Vrijdagavond staat voor Jong FC Twente het treffen met Willem II op het programma. De wedstrijd waar voor Jong FC Twente alles mag, maar waar de bezoekers moeten winnen om mee te blijven doen om het kampioenschap. De Tilburgers staan momenteel tweede met een achterstand van slechts drie punten op koploper FC Dordrecht. Opmerkelijk is dat Jong FC Twente de wedstrijd in Tilburg met 1-2 wist te winnen.

booymans“Het is een van de betere ploegen, die goed voetbal speelt en met Ruud Boymans beschikt over naar mijn mening de beste spits van de Jupiler League”, zegt trainer Jan Zoutman op het digitale huis van FC Twente.

“Het is duidelijk dat ook Willem II naast de genoemde sterke punten ook mindere punten heeft. De laatste wedstrijden hebben ze toch wat steekjes laten vallen. Het blijkt dat ze toch moeite hebben om een veldoverwicht en kansen om te zetten in doelpunten”.

Ook bij Jong FC Twente gaat het allesbehalve vlekkeloos de afgelopen weken. Dit jaar won de ploeg nog geen enkel duel. Het speelde in 2014 twee keer gelijk en verloor vier keer. “De spelers laten op de training passie en plezier zien. Ook zij weten dat de samenstelling van de voorhoede na de winterstop heel anders is dan tijdens de eerste seizoenshelft. We spelen daarnaast nu met een aantal spelers die voor het eerst ervaren wat er komt kijken bij voetballen in de Jupiler League. Het is voor ons op dit moment zaak weer tot vaste patronen te komen, terwijl een aantal spelers weer de stappen moet doorlopen en de ervaring op moet doen die hun voorgangers aan het begin van het seizoen op hebben gedaan."

"Ik vind dat we voetballend duidelijk stappen maken. Het is wat dat betreft jammer dat dat nog niet in de resultaten tot uitdrukking komt. Zo waren we afgelopen week tegen Fortuna Sittard, tot het moment dat zij de 2-1 scoorden, zeker gelijkwaardig. Uiteindelijk wordt het dan een geflatteerde 4-1, maar die uitslag doet naar mijn mening geen recht aan ons spel.”

[google]“Tegen Willem II willen we graag de goede lijn doorzetten. Die ploeg sla ik hoger aan dan Fortuna Sittard, maar aan de andere kant denk ik dat ook wij weer een stapje verder zijn. Voor ons is het zaak een manier te vinden waarop we kunnen zorgen dat we weer aan de goede kant van de score komen”, besluit de oefenmeester.

Aan de kant van Willem II treft FC Twente twee oud bekenden. Zowel Denny Landzaat als Tim Cornelisse staan onder contract bij de Tilburgers.

De wedstrijd zal vrijdag worden afgetrapt om 20:00 uur in de Grolsch Veste.

[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties