Jong FC Twente wint en stijgt drie plekken op de ranglijst

Jong FC Twente speelde vanavond in Hengelo tegen de leeftijdsgenoten van NEC. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen in punten gelijk, maar na negentig minuten was het FC Twente dat drie punten uitliep op de Nijmegenaren.

Het was Jong NEC dat na bijna een uur spelen de score opende. Jong FC Twente toonde vervolgens veerkracht door slechts twee minuten later de gelijkmaker te scoren. Het doelpunt kwam op naam van Mats Wieffer. Hier bleef het niet bij want zes minuten later scoorde Ryan Trotman de 2-1 hetgeen tevens de eindstand was.

Door de overwinning is FC Twente gestegen van de zesde naar de derde plek. Koploper Heracles Almelo maakte geen fout en won thuis met 3-2 van Cambuur. Hierdoor blijft het gat tussen de Twentse teams één punt. Jong sc Heerenveen staat in punten gelijk met Jong FC Twente, maar heeft een beter doelsaldo. Hierdoor zijn de Friezen terug te vinden op de tweede plek.