Jong FC Twente 'wint' punt uit bij de Graafschap

[google]Jong FC Twente keert met een zwaarbevochten punt terug naar Enschede. De Tukkers speelden met 3-3 gelijk in een meer dan boeiende confrontatie met de Graafschap. De manschappen van Jan Zoutman kwamen verrassend op een 0-3 voorsprong maar verspeelde deze na rust. Na een rode kaart van Bouma en de daaropvolgende 3-3 uit een strafschop was het éénrichtingsverkeer. Wonderwel wist FC Twente stand te houden en mocht zich alsnog gelukkig prijzen met een punt.

FC Twente stond al na drie minuten op een 0-2 voorsprong. Het was Cas Peters die in de eerste minuut de 0-1 binnen werkte gevolgd door de 0-2 van Tim Hölscher. In de 31e minuut kwam Jong FC Twente zelfs nog op 0-3 door een doelpunt van verdediger Bijen. Twee minuten later reageerde de Graafschap door een doelpunt van Parszyskek. De 1-3 was tevens de ruststand.

Na rust kwam de Graafschap goed uit de kleedkamer en scoorde binnen vijf minuten de aansluitingstreffer. Weer was het Parszyskek die het doelpunt op zijn naam wist te schrijven. In de 54e minuut sloeg het noodlot toe. Bouma trok binnen de 16 aan de noodrem wat hem een rode kaart opleverde en de Graafschap een penalty. Deze werd benut door wederom Parszyskek die hiermee zijn hattrick scoorde.

Ondanks het veldoverwicht en de vele kansen van de Graafschap die volgden, wist FC Twente toch stand te houden en keert het vanavond met een dubbel gevoel terug naar Enschede. Uiteindelijk blij met een punt terwijl een 0-3 voorsprong normaliter nooit uit handen mag worden gegeven.

"Bij FC Twente maakte de Peruviaan Renato Tapia zijn debuut. Hij verving Robbert Schilder in de rust."

Scoreverloop: 1. Peters (0-1), 3. Hölscher (0-2), 31. Bijen (0-3), 33. Parszyskek (1-3), 49. Parszyskek (2-3), 55. Parszyskek (3-3)

Opstelling Jong FC Twente: Bednarek, Bouma, Bijen, Röseler, Engberink, Pelupessy, Tanda (60. Kwee), Schilder (45. Tapia), Hölscher Zschusschen, Peters

Opstelling De Graafschap: Heusinkveld, Van de Pavert, Vincken, Breinburg, Parzyszek, Massop, Bakens, Kabasele (46. Jansen), Will, Garcia Calvete, Echcharaf (46. Linssen)

Toeschouwers: 4.904