Jong FC Twente wint ruim in Volendam en gaat richting subtop

Jong FC Twente heeft vanmiddag een ruime overwinning geboekt bij de beloften van FC Volendam. In het vissersdorp werd met maar liefst 1-4 gewonnen. Hoofdrollen waren er voor aanvaller Rashaan Fernandes en doelman Jeffrey de Lange. Door de overwinning krijgt de ploeg van trainer Dennis Demmers de subtop weer in het vizier.

De wedstrijd begon gelijk opgaand. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. David Sambissa maakte een handsbal in het strafschopgebied, waarna Mertens de toegekende penalty verzilverde.

[google]Vlak na rust kregen de Volendammers opnieuw een strafschop, opnieuw na een handsbal. De inzet van Hilterman werd gestopt door doelman De Lange, maar doordat er te vroeg werd ingelopen moest de strafschop opnieuw genomen worden. De spelers van Jong FC Volendam besloot om de bal in dezelfde hoek te schieten, maar opnieuw wist De Lange de inzet te keren. Langzaam begonnen de Tukkers aan te dringen, wat resulteerde in de gelijkmaker van Fernandes.

Na de treffer kreeg Jong Twente een overwicht, wat resulteerde in een enorme kans voor Siebe Schets, maar hij miste. In de 76e minuut was het wel raak. Jonatan Frimann schoot dwars door het midden raak. Een paar minuten later besliste Schets de wedstrijd, door een rebound in te tikken na een vrije trap van Browning. Fernandes scoorde daarna nog zijn tweede treffer van de wedstrijd door ook een strafschop te benutten.

Jong FC Volendam - Jong FC Twente 1-4

1-0 Mertens (42', strafschop)
1-1 Fernandes (65')
1-2 Frimann (76')
1-3 Schets (83')
1-4 Fernandes (86', strafschop)

Opstelling Jong FC Twente: De Lange, Roemeratoe, Felix, R. Jensen, Sambissa, Browning, Fernandes, Grootenhuis, Schets, Zerrouki (Frimann, 74'), George (Schmidt, 63').