Jong FC Twente zakt naar laatste plaats na nieuwe nederlaag

Het beloftenelftal van FC Twente vanmiddag opnieuw een nederlaag geleden. In Werkendam was Kozakken Boys met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Paul Bosvelt.

Jong FC Twente begon slecht aan de wedstrijd. Al vanaf de aftrap kreeg de thuisploeg een grote kans, die doelman Plattel ternauwernood wist te keren. Drie minuten later was het wel raak, toen Ignacio scoorde. In het vervolg van de eerste helft waren de kansen ook voor Kozakken Boys, zoals voor Stout, die voor open doel miste.

Ook na rust begon de thuisploeg sterk. Na een aantal kansen, kreeg Kozakken Boys een strafschop. Bij de overtreding kreeg verdediger Benamar zijn tweede gele kaart en moest er dus af. De strafschop werd benut door Tavares. Daarna kreeg de thuisploeg nog enkele goede mogelijkheden, maar de Tukkers bleef een verdere afgang bespaard.

Door de nederlaag is Jong FC Twente gezakt naar de laatste plaats in de Tweede Divisie. Concurrent HHC Hardenberg won eerder vanmiddag met 3-1 van Jong Vitesse.

Kozakken Boys - Jong FC Twente 2-0

1-0 Ignacio (4')
2-0 Tavares (54', strafschop)

Rode kaart: Benamar (53', twee keer geel) (Jong FC Twente)

Opstelling Jong FC Twente: Plattel; Woudstra, Benamar, R. Jensen, Schmidt; Soumaoro, Ebecilio, Grootenhuis; Junte (Korporaal, 58') , De Jager (Uyi-Olaye, 58'), George (Gvozdjar, 75').