Twente Insite

FC Twente Nieuws

Jong FC Twente ziet Jong Vitesse vertrekken uit de derde divisie zaterdag

Jong FC Twente ziet Jong Vitesse vertrekken uit de derde divisie zaterdag

De derde divisie zaterdag zal komend seizoen niet zes, maar vijf beloftenteams tellen. Er was de afgelopen weken veel commotie over de nieuwe competitie-indeling waarbij maar zes beloftenteams werden ingedeeld in de derde divisie zaterdag en alleen Jong de Graafschap in de derde divisie zondag. Vandaag heeft de KNVB bekend gemaakt dat Jong Vitesse heeft geruild met Magreb ’90 en dus komend seizoen zal uitkomen in de derde divisie zondag.

“We zijn blij dat Magreb ’90 wil switchen naar de zaterdag en Jong Vitesse de overstap maakt naar de zondag. Het competitieprogramma moet nu aangepast worden, omdat Magreb heeft aangegeven alsnog de overstap te willen maken. Dat zal ook voor de zondagteams gevolgen hebben. Hiermee hopen we de scheve verhouding tussen zaterdag en zondag wat betreft de beloftenteams iets te hebben rechtgetrokken”, aldus directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee op de site van de KNVB.

Het nieuws zal met gemengde gevoelens worden ontvangen bij FC Twente. Net als Vitesse had FC Twente aangegeven bij voorkeur deel te nemen aan de derde divisie zondag. Tegen de wens van de Tukkers in werd Jong FC Twente alsnog ingedeeld in de derde divisie zaterdag.

Door de ruil tussen Jong Vitesse en Magreb ’90 heeft de KNVB een nieuw competitieprogramma opgesteld. Deze kan je HIER bekijken.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op