Jong Oranje maakt nog kans op EK ticket na gelijkspel tegen Oekraïne

Jong Oranje speelde afgelopen dinsdag met 1-1 in de EK kwalificatiewedstrijd tegen Jong Oekraïne. De ploeg van bondscoach Art Langelaar waar ook FC Twente keeper Joël Drommel deel van uitmaakt wist in de tweede helft gelijk te maken door een doelpunt van Justin Kluivert, maar een overwinning zat er niet in.

[google]Oekraïne wist na een half uur de score te openen vanuit een penalty. Jong Oranje keeper Justin Bijlow zat er dichtbij, maar Viktor Kovalenko schoot voor Oekraïne de 1-0 binnen. Na rust kreeg Jong Oranje meer kansen. In de 62e minuut zorgde Gervane Kastaneer voor een goede voorzet op Justin Kluivert die de bal tussen de palen schoot. De wedstrijd eindigde hiermee in een 1-1 gelijkspel.

Jong Oranje staat momenteel met vijf punten uit vier wedstrijden op de vierde plaats in groep 4 van het EK kwalificatietoernooi. Oekraïne staat op plaats drie en heeft net zoveel punten als Nederland, maar Oekraïne heeft nog een wedstrijd meer te spelen. Engeland is de koploper met zeven punten, maar heeft ook nog maar drie wedstrijden gespeeld. De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2019 in Italië. De vier beste nummers twee van de negen groepen strijden in de play-offs om de laatste twee startbewijzen.

Jong Oranje speelt vrijdag 10 november de laatste kwalificatie wedstrijd tegen Jong Andorra, dat momenteel laatste staat met 1 punt uit drie wedstrijden. De wedstrijd zal om 18:30 uur worden afgetrapt in stadion De Vijverberg. [ligatus]