Kalma belangrijk voor winnend Oranje onder 23 tegen Denemarken

De OranjeLeeuwinnen onder 23 namen het woensdagavond in de oefeninterlandperiode op tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken. De ploeg van bondscoach Stefan Hoogsteder wist met 4-1 te winnen op sportpark Parkzicht te Uden. FC Twente-aanvalster Fenna Kalma had een belangrijk aandeel in de zege.

Nederland keek al na tien minuten spelen tegen een 0-1 achterstand aan, maar in de 59ste minuut zette Kalma haar ploeg via het hoofd op gelijke hoogte. Marisa Olislagers werkte enkele minuten later de 2-1 binnen, alvorens Kalma vanaf de penaltystip tekende voor haar tweede treffer van de avond. In de slotfase bepaalde Vita van der Linden de eindstand op 4-1.

FC Twente-speelsters Lynn Wilms, Bente Jansen en Cheyenne van den Goorbergh verschenen eveneens aan de aftrap. Danique Ypema en Daphne van Domselaar moesten toekijken vanaf de bank. Aankomende zaterdag neemt Oranje onder 23 het om 16:00 uur op tegen Italië.