KAMPIOENEN! FC Twente (v) pakt achtste landstitel op bezoek bij Ajax

FC Twente Vrouwen is kampioen! De Tukkers waren vorige week al officieus kampioen, maar kreeg de schaal toen nog niet overhandigd. Die schaal werd vrijdagavond opgehaald bij Ajax, uitgerekend in het hol van de leeuw. FC Twente won met 3-2 en de achtste landstitel kwam geen enkel moment in gevaar.

Voor FC Twente was de missie duidelijk. De ploeg mocht niet verliezen met tien of meer doelpunten verschil. Ajax kwam in de eerste helft wel op een 2-0 voorsprong en hoopte in de tweede helft de druk extra op te voeren.

Het was echter FC Twente dat in de 47e minuut de aansluitingstreffer scoorde. Het doelpunt kwam op naam van Stolze. In de 84e minuut was het Dhont die via een afstandsschot de gelijkmaker scoorde. Hierbij kreeg ze wat hulp van de Ajax-goalie die de bal slecht verwerkte. Vier minuten later was het opnieuw FC Twente dat doel trof. Het was Everaerts die de winnende 3-2 scoorde.