Kampioenschap steeds verder weg voor verliezend FC Twente

De FC Twente vrouwen hebben gisteren niet weten te winnen van ADO Den Haag. Het verschil met koploper Ajax was voorafgaand aan de wedstrijd vijf punten en daarom was het aan alles gelegen om de wedstrijd te winnen. Dat lukte helaas niet, ondanks een veelbelovende start van de wedstrijd in Den Haag.

[google] Al na vijf minuten opende Eshly Bakker de score voor FC Twente, waarna Ellen Jansen in de elfde minuut de score verdubbelde. De wedstrijd leek daarmee een mooi vervolg te krijgen, echter bleek dat niet zo te zijn. Vlak voor rust scoorde ADO Den Haag de aansluitingstreffer. In de tweede helft lukte het de Tukkers niet om grip te krijgen op de sterke Hagenezen.

Na 70 minuten maakte de thuisploeg gelijk en moest FC Twente haastig op zoek naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er niet voor de club in Enschede, anders was dat voor de ploeg uit Den Haag. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg de ploeg van Tommy Stroot namelijk de deksel op de neus toen ADO Den Haag de 3-2 maakte. Koploper Ajax wist wel te winnen, namelijk met 3-6 op bezoek bij Telstar. De Amsterdammers lopen weer uit en staan acht punten los van de Enschedeërs.

Scoreverloop
5′ 0-1 Eshly Bakker
11′ 0-2 Ellen Jansen
39′ 1-2 ADO Den Haag
70′ 2-2 ADO Den Haag
87′ 3-2 ADO Den Haag

Opstelling FC Twente: Lorsheyd, Roetgering (79′ Worm), Waldus, Kerkdijk, Erman, Munsterman, Onzia, R. Jansen, Bakker, E. Jansen en Beerensteyn