Twente Insite

FC Twente Nieuws

Kemperink laat FC Twente nooit vallen: “Clubliefde is als een huwelijk: in voor- en tegenspoed”

Kemperink laat FC Twente nooit vallen: “Clubliefde is als een huwelijk: in voor- en tegenspoed”

Als cabaretier Thijs Kemperink niet aan het werk moet, is hij tijdens de wedstrijden altijd te vinden in de Grolsch Veste om zijn ploeg aan te moedigen. Ook komend jaar als FC Twente in de eerste divisie speelt want supporter ben je in goede en in slechte tijden. “Het moment dat je daar aankomt en al die bussen ziet uit de hele regio, dat bezorgt me altijd weer kippenvel”, zo laat Kemperink weten in gesprek met Herman Haverkate van de TC Tubantia.

De in Albergen woonachtige Kemperink is supporter sinds 1995. Toen nam zijn buurman hem voor de eerste keer mee naar het stadion. Destijds nog het Diekman stadion aan de J.J. van Deinselaan. Tegenstander die dag was Feyenoord en de wedstrijd werd zowaar gewonnen. De uitslag was voor Kemperink niet het belangrijkste want dat was uiteindelijk de sfeer die hij opsnoof.

Sinds die dag heeft Kemperink de club in zijn hart gesloten. Ook nu de club een niveau lager speelt blijft hij gewoon komen. “Clubliefde is als een huwelijk: in voor- en tegenspoed. Persoonlijk geloof ik dat we er alleen maar beter van worden. We moeten terug naar de basis. Naar wat Twente ooit was. Liever eeuwig zesde dan één keer kampioen ten koste van alles.”

Op 15 en 16 augustus staat Kemperink met onder andere André Manuel en Laurens ten Den op het podium van het Wilmink theater. Na de degradatie besloot het drietal om in navolging van de succesvolle Crisisrevue nu De Grote Degradatieshow op te voeren. Hier zal met een grote knipoog en de nodige zelfspot stil worden gestaan bij de degradatie. Inmiddels zijn de kaarten uitverkocht waardoor er is besloten om een extra tribune te plaatsen op het podium. Hierdoor zijn er 150 extra plekken beschikbaar.

“Ik heb het gemerkt toen we de crisisrevue maakten. En ook bij onze Grote Degradatieshow in augustus zullen we het weer merken. Als het om Twente gaat, wil iedereen helpen. Dan is er dat gevoel van diepe verbondenheid en zijn we opeens weer allemaal noabers”, besluit Kemperink het gesprek.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op