Kersverse titelhouder FC Twente hard onderuit bij NEC Nijmegen

FC Twente heeft vrijdagavond de achtste nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij NEC verloor de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie met 4-0 van de Nijmegenaren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een erehaag gemaakt voor de spelers van FC Twente. Een respectvolle actie van de kant van de Nijmegenaren.

Eerste helft

FC Twente kreeg in de eerste helft enkele kansen, maar na 45 minuten stond er een geflatteerde 3-0 op het scorebord in het voordeel van de thuisploeg. De Nijmegenaren scoorden in acht minuten drie keer. Een flinke domper voor de kersverse kampioen.

Na de rust bleef Oosterwijk achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Tom Boere. Na iets meer dan een uur spelen leek FC Twente de 3-1 te scoren, maar het doelpunt van Ricardinho werd onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant wist NEC nog wel voor de vierde keer te scoren. Dit was tevens de eindstand.

Drommel, Nacho, Bijen, Gonzalez, Ricardinho, Roemeratoe, Smith (71. Vuckic), Espinosa, Aitor (54. Hamdaoui), Assaidi en Oosterwijk (45. Boere)