Knap resultaat FC Twente tegen Ajax!!

FC Twente heeft in de eerste wedstrijd na het ontslag van Alfred Schreuder bijna weten te stunten tegen koploper Ajax. In een kolkende Grolsch Veste kwam de ploeg van interim coach René Hake met 2-0 voor tegen het tot dusver ongeslagen Ajax van Frank de Boer. Toch kwam Ajax terug en moesten de Tukkers genoegen nemen met een gelijkspel.

FC Twente ging fel van start en liet gelijk zien er vol voor te willen gaan onder leiding van de nieuwe trainer. Het resulteerde in de 20e minuut in de 1-0 gescoord door Felipe Gutierrez op aangeven van de wederom zeer belangrijke Hakim Ziyech. Na de 1-0 volgde toch weer een domper. Renato Tapia moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door de gepasseerde Bruno Uvini.

[google]In de tweede helft denderde FC Twente door en verdubbelde het in de 51e minuut de score uit een strafschop. Doelpuntenmaker was Hakim Ziyech die Cillessen verschalkte met een ware Panenka. Vlak daarna liet Drommel, die de eerste helft weinig te doen had, zien waarom hij onder de lat stond. Hij pareerde een afstandsschot en daarna de rebound van Jelle Klaasen.

Toch wist Ajax in de 65e minuut de aansluitingstreffer te scoren. Viktor Fischer liet Drommel kansloos door de bal in de verre hoek te plaatsen. Ajax ging door en kreeg in de 81e minuut een makkelijk gegeven penalty nadat Drommel Sanogo vloerde in de 16 meter. Gudelj scoorde de 2-2 wat tevens de eindstand was.