Knappe overwinning Jong FC Twente op FC Dordrecht

De beloften van FC Twente hebben vanavond een knappe overwinning geboekt. In een opnieuw nagenoeg lege Grolsch Veste werd koploper FC Dordrecht met 2-0 verslagen.

[google]Jong FC Twente startte sterk aan de wedstrijd. Via Röseler en Leugers kreeg de thuisploeg al vroeg twee goede mogelijkheden. Uitblinker was Youness Mokhtar, die verrassend mee mocht doen bij de beloften. In de 20e minuut stiftte hij de bal schitterend over de te ver voor zijn doel staande Te Loeke heen: 1-0. In het vervolg van de eerste helft bleef Jong FC Twente heersen. Renato Tapia kreeg de beste kans, maar zijn stiftbal belandde jammerlijk in de handen van de Dordrechtse keeper.

Na rust kenden de Tukkers een bliksemstart. Felitciano Zschusschen scoorde op aangeven van Mokhtar al na 35 seconden de 2-0. Die zelfde Zschusschen kreeg tien minuten later een goede kans, maar zijn schuiver ging via de vingertoppen van keeper Te Loeke naast. Even later belandde een vrije trap van Mokhtar op het dak van het doel. Vlak voor tijd werd FC Dordrecht voor het eerst gevaarlijk, maar aanvaller Korte schoof de bal naast het doel.

Door de overwinning stijgt Jong FC Twente naar de vijftiende plaats en heeft het de aansluiting met de middenmoot weer te pakken. FC Dordrecht blijft ondanks het verlies wel koploper, maar nummer 2 Sparta Rotterdam heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en kan nog langszij komen.

Jong FC Twente - FC Dordrecht 2-0

1-0 Mokhtar (20)
2-0 Zschusschen (46)

Scheidsrechter: Manschot
Geel: Hölscher, Mokhtar, Röseler, Leugers (Jong FC Twente); Pisas (FC Dordrecht

Opstelling Jong FC Twente: Bednarek; Breukers, Martina, Röseler, Schilder; Tanda, Leugers, Tapia (Yahaya 80'); Hölscher (Born 71'), Zschusschen (Oosterwijk 90'), Mokhtar.

Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke; Peersman, Wormgoor, Haddad, Fortes; Van Nieff, Luckermans, Alisic; Korte, Danso, Gladon.