Knappe overwinning Jong FC Twente uit bij Willem II

Jong FC Twente heeft de goede serie van twee gewonnen wedstrijden op rij voort weten te zetten uit bij Willem II. In Tilburg won de ploeg van Jan Zoutman verrassend met 1-2 door doelpunten van Tapia en Peters.

In de eerste helft was Willem II een stuk sterker dan jong FC Twente en kwam het terecht op 1-0 door een Boymans. FC Twente kreeg na de 1-0 nog een tegenslag. Spits Felitciano Zschusschen moest met een blessure van het veld en werd vervangen door Oosterwijk. De 1-0 voor Willem II was uiteindelijk ook de ruststand.

Vlak na rust zette Jong FC Twente binnen 5 minuten de wedstrijd compleet op z'n kop. In de 53e minuut scoorde Tapia de 1-1 en in de 58e minuut was het Peters die de doelman van Willem II verschalkte. In de 84 minuut kwam Willem II nog bijna op gelijke hoogte maar de vrije trap van Messaoud spatte uiteen op de lat.

[google]Opstelling Willem II: Swinkels, Heerkens, Peters, Wuytens, Jallo (84. Zanelli), Haemhouts (Grabovac), Ippel, Messaoud, Mamedov (Mathieu), Boymans, Ondaan

Opstelling Jong FC Twente: Dronkers, Kwee, Andersen, Röseler, Kuiper, Pelupessy, Mannes, Tapia (79. Yahaya), Peters, Zschusschen (21. Oosterwijk), Hölscher (46. Daniels)

12. Boymans (1-0)
53. Tapia (1-1)
58. Peters (1-2)

Geel: Hölscher (FC Twente), Tapia (FC Twente), Grabovac (Willem II)