Connect with us

Eerste elftal

KNVB legt uit welke straffen al in januari kunnen volgen

Gepubliceerd

op

In de uitspraak van de licentiecommissie van de KNVB is opgenomen dat het dossier FC Twente neer zal worden gelegd bij zowel de aanklager betaald voetbal als de FIFA. Hiermee lijkt FC Twente nog altijd niet uit de problemen. Zoals Arno Vermeulen eerder vandaag al zei; “Het is een soort drietrapsraket en we zijn nu bij de eerste trap.

Eén van de meest gestelde vragen is nu welke straf de Aanklager Betaald Voetbal FC Twente naast de straf van de licentiecommissie op kan leggen. Bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB legt uit.

“De licentiecommissie heeft het handelen van Twente inzake het contract met Doyen beoordeeld. Dat was de eerste stap in dit dossier. Daaruit is gebleken dat de licentiecommissie is misleid. Twente heeft de commissie besodemieterd. Daarvoor zijn straffen opgelegd. De aanklager betaald voetbal gaat nu puur inhoudelijk naar de contracten kijken. Die toetst of de overeenkomst met Doyen in strijd is met de licentieregels van de KNVB.”

Welke straffen het op kan leveren? “Dat varieert van een berisping, een boete tot puntenaftrek”, vervolgt Boetekees die het dossier deze week nog wil overdragen aan de aanklager. De uitslag van de aanklager wordt dan begin januari verwacht.

Boetekees wil tevens kwijt dat FC Twente het Nederlands voetbal flink heeft beschadigd. “Eigenlijk raakt dit de zin en wezen van het hele licentiesysteem. FC Twente heeft kwalijk gehandeld”, besluit de secretaris in gesprek met de NOS.

27 Reacties

Plaats een reactie

27 Reacties

 1. gerritb

  Freek wees eens een keer stil man!!!! je bent zo nog minder dan de twee van twente.
  die dat veroorzaakt hebben!!!!
  je lijkt wel een kleuter . !!!!!!

  16 december 2015

 2. Jeanette Heck-Arendsen

  Denk dat de KNVB eerst in de spiegel moet kijken wanneer ze zegt dat Fc Twente het Nederlandse voetbal flink beschadigd. Wat bijv. te denken van smeergeld tijdens EK bid wat vorige week in de publiciteit is gekomen??

  16 december 2015

 3. johan

  Dat kun je niet menen dat die vent zo heet Mark Boetekees . Boete-kees.

  15 december 2015

 4. Dit is juist een mooi gebaar van de supporters vereniging de vriendenkring aan fct en wat de gemeente doet door die 32 miljoen garant te stellen dat zegt dat fct heel belangrijk is voor Enschede en de supporters uit de hele regio, fct moet blijven bestaan, de eenige 2 die eigenlijk voor deze puinhoop zouden moeten opdraaien zijn die vuileratten van een joop munsterman en aldo van der laan die hebben de puinhoop veroorzaakt, maar freek rot jij lekker op naar een andere gemeente of andere provincie en hou die bek van je dicht als jij geen verstand van voetbal hebt of er niks aan vind.

  15 december 2015

 5. Belazerd

  Zou mijn ‘boosheid’ richten op de daders van het rampzalige Dooyen gedoe en vooral ophouden op elkaar te schelden!

  15 december 2015

 6. henk van vliet

  Wat denkt die Boetekees wel niet! Mafkees

  15 december 2015

  • Banie

   Hij heeft wel een toepasselijke naam?

   15 december 2015

 7. Freek

  Hi Erik, en wie betalen de schulden?

  Garantstelling van de gemeente van 32 miljoen.

  Voetbal kost de mensen die het niet als hobby hebben te veel.

  Betaal jullie eigen hobby zelf!!!

  15 december 2015

  • Inkoppertje

   Freek rot lekker een eind weg jonge. Sommige mensen hier betalen al minstens 20 jaar getrouw aan de club, de boete wordt betaald door de vriendenkring en die 32 miljoen is een garantstelling wat de gemeente dus weer terug krijgt. Als je het fijne er niet van af weet hou dan alsjeblieft je bek dicht en ga niet lopen janken. Ga je weer lekker druk maken over Syrië gangers ergens op facebook ofzo

   15 december 2015

  • Freek

   Over de 32 miljoen krijgt de maatschappij normaal gesproken rente. Nu niet meer.
   Betaal jullie hobby lekker zelf en ga net zijn allen voor de 32 miljoen garant staan. Dan heb ik het nog niet eens over de kosten voor politie eb veiligheid

   Of miet de gemeente nu ook garant staan voor volleybal, honkbal, klassiek muziek theater, enz?

   Fc Twente had zijn licentie moeten verliezen.
   Bestuur is een stel criminelen met geheugenverlies.

   Ga lekker jullie eigen hobby betalen en laat er niet jullie buurvrouw voor opdraaien

   15 december 2015

  • Banie

   Freek, ooit van subsidie gehoord? Waar denk he waar theaters, klassieke muziek, musea etc. van bestaan? En welke rente denk je dat een gemeente ontvangt? In deze deal krijgen ze meer dan het dubbele dus wat lul je nou? En wie denk je dat straks de weer mag betalen voor de behaldekosten van jou met je gespleten persoonlijkheid? Freek of Frits… Ga terug in je hok!

   15 december 2015

  • Tukker85

   Als ik jou was freek verhuisde ik naar een gemeente die het niet doet en past bij jouw. Je weet niet hoeveel twente betekend voor enschede en zijn supporters. Als je dit niet snapt rot dan op naar een andere gemeente bijvoorbeeld hengelo die geen ruk doet.

   15 december 2015

 8. Banie

  In heel Europa zijn handelen clubs met partijen als Doyen. In Spanje hebben de clubs per stuk meer schulden dan de hele eredivisie bij elkaar. En wat zegt de KNVB dan? FCT berokkent het Nederlandse voetbal schade door deze constructies… En dat doen ze niet zelf met het aanstellen van Hiddink en Blind? En het naar Europa sturen van Go Ahead? En het niet straffen van Feyenoord na Rome? En het niet straffen van Utrecht? En ga zo maar door…. De KNVB is net een kleuter die eindelijk een stok heeft om te slaan…

  Nobody likes us and I don’t fucking Care

  15 december 2015

  • Freek

   Mooi gezegd. Betaal jij dan ook met je vrienden je eigen hobby ( fc Twente ) of ben je ook zo een aso dat je er andere voor op laat draaien.

   Laat die club toch lekker failliet gaan

   15 december 2015

  • Banie

   Ja Freek. Ik betaal belasting, jij niet? Denk het niet, ik betaal dus feitelijk ook nog mee aan jouw inkomen… Eerlijk gezegd betaal ik dan liever voor FCT dan voor zo’n bloedzuiger als jij!

   15 december 2015

  • Freek

   Banie, ik betaal door het betalen van mijn belasting jouw hobby en ja ik zit in de hoogste schijf. Betaal toch lekker je eigen hobby. fc twente is de parasiet van Enschede. Lekker afnemen die licentie van die eerstedivisieclub of betaal je hobby lekker zelf!!!

   16 december 2015

  • gast

   Dit rijg je door zielenpoten als Freek. Hij denkt dat hij met zijn belastinggeld Twente onderhoud, vergeet het maar Freek. Twente is degene die de belasting spekt. Zij moeten net als iedereen belasting betalen en geloof me maar Freek dat is echt veel meer dan jij betaald. Daarnaast worden ze even aangeslagen voor extra belasting op loon boven de 150.000 hetgeen weer milj. in het laatje brengt.

   De overheid wil het eruit laten zien alsof zij het voetbal onderhouden is echter niet zo.

   Voor wat betreft geef het geld aan de ouderen, kan kort zijn. Zij hebben een werkzaam even achter zich waarin ze de keuze hadden hoe om te gaan met hun geld. Als ze de verkeerde keuzes hebben gemaakt, moeten ze daar nu met de consequenties leven.

   Wat betreft jouw opmerking over belasting betalen in de hoogste schijf, dan kunnen wij elkaar hand geven.
   Ik klaag echter niet over waar het aan uitgeven wordt. Dat geld gaat niet naar het Oosten, maar verdwijnt in de sinkhole het Westen en dan met name Amsterdam. Waar men de ene blunder na de andere maakt van ons geld.

   16 december 2015

 9. Freek

  Als jullie allemaal deze club levend willen houden. Dan mag dat, maar moeten jullie het wel zelf betalen en niet andere mensen uit Enschede die niet van voetbal houden voor jullie hobby op laten draaien.
  Dat is in Haarlem, Veendam, Apeldoorn ook niet gebeurd. Jullie club, jullie hobby, jullie kosten

  15 december 2015

  • Banie

   Ga toch terug het oerwoud in, Freek!

   15 december 2015

  • Erik

   De vriendenkring betaald de boete, niet de gemeente of de inwoners van Enschede…. Lees eerst voordat je commentaar geeft of eerder commentaar kopieert…

   15 december 2015

  • Freek

   Als jullie fc twente zo nodig moeten hebben, mogen jullie ook opdraaien voor de kosten. De gemeente moet vrijdag het plan van garantstelling afkeuren. Als jullie je fc twente hobby dan zo nodig Willem hebben dan graag zelf betalen!!! Van mij mag het. Zadel niet je buurvrouw met de kosten van je hobby op!!!

   16 december 2015

 10. Frits

  Als jullie allemaal deze club levend willen houden. Dan mag dat, maar moeten jullie het wel zelf betalen en niet andere mensen uit Enschede die niet van voetbal houden voor jullie hobby op laten draaien.
  Dat is in Haarlem, Veendam, Apeldoorn ook niet gebeurd. Jullie club, jullie hobby, jullie kosten

  15 december 2015

  • Piet opn Bult

   Frits
   Ga jij ook weer werken dan…

   15 december 2015

  • Freek

   jullie moeten gewoon voor jullie eigen hobby betalen en er niet andere mensen voor op laten draaien.

   Als het aan mij ligt gewoon failliet laten gaan dus en het geld wat over is aan de ouderen geven

   15 december 2015

  • Tukker85

   Lever jij je bijstands uitkering dan ff in want daar werk ik voor. En betaal je dan ook ff de subsidie terug van de theaters.

   15 december 2015

  • gast

   gebeurt ook niet, de niet voetballiefhebbers hebben jarenlang geprofiteerd van het geld dat Twente in het laatje van gemeente Enschede heeft gebracht in plaats van andersom. Ook nu weer zal Enschede de grote winnaar zijn. Zij krijgen hun geld terug, krijgen het stadion als onderpand, ontvangen alle gelden van boven de 4 milj bij transfers in depot, willen 1965 kaarten van Twente, krijgen huur voor het stadion, ga nog maar even zo door.

   16 december 2015

 11. Piet opn Bult

  Och och och . Ze willen weer een voorbeeld stellen hoor. Pfff mafia .
  Ik zweer het die boetekees…er lopen gekken rond..

  15 december 2015

Laatste Nieuws

gijs-smal-twente-cambuur-2022 gijs-smal-twente-cambuur-2022
Eerste elftal14 uur ago

Vrees voor vertrek Smal: “Als hij dat al gaat doen”

Met Joshua Brenet en Gijs Smal heeft FC Twente twee levensgevaarlijke aanvallende backs binnen de selectie. Beide spelers zijn vaak...

grolsch-veste-stadion-enschede-fisheye-2022 grolsch-veste-stadion-enschede-fisheye-2022
Eerste elftal18 uur ago

Finaleronde Nations League definitief naar de Grolsch Veste

In de zomer van 2023 worden de finales van de Nations League afgewerkt in Nederland. Nederland, Spanje, Italië en Kroatië...

erik-ten-hag-manchester-united-2022 erik-ten-hag-manchester-united-2022
Eerste elftal19 uur ago

Ten Hag duikt op bij reünie FC Twente: “Je voelt dat hij een Twente-hart heeft”

Erik ten Hag was recentelijk bij een reünie van FC Twente. Dat meldt voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa die...

joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-2022 joran-pot-hoofdtrainer-fc-twente-vrouwen-2022
FC Twente Nieuws20 uur ago

Pot enthousiast na overwinning op Ajax Vrouwen: “Dit is waarom je op voetbal zit”

FC Twente Vrouwen won zondag de kraker in De Grolsch Veste van titelconcurrent Ajax met 3-1. De doelpunten namens de...

daphne-van-domselaar-fc-twente-vrouwen-ajax-super-cup-de-grolsch-veste daphne-van-domselaar-fc-twente-vrouwen-ajax-super-cup-de-grolsch-veste
FC Twente Nieuws21 uur ago

“Daar wil ik de supporters nog graag voor bedanken”

FC Twente Vrouwen wist zondag de topper van Ajax te winnen onder toezicht oog van duizenden supporters. In De Grolsch...

grolsch-veste-hoofdingang-overdag grolsch-veste-hoofdingang-overdag
Eerste elftal1 dag ago

Meld je binnenkort aan voor de gratis stadiontour tijdens de FC Twente-Wintermarkt

Op zaterdag 10 december organiseert FC Twente een Wintermarkt bij De Grolsch Veste, met aansluitend de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam....

joshua-brenet-twente-vitesse-doelpunt-juichen-grolsch-veste-2022 joshua-brenet-twente-vitesse-doelpunt-juichen-grolsch-veste-2022
Eerste elftal1 dag ago

Brenet, de geweldige aanvallende back in de minst gepasseerde verdediging van Nederland

Bij FC Twente vallen de vleugelverdedigers dit seizoen heel erg op. Joshua Brenet en Gijs Smal zorgen bijna wekelijks voor...

kik-pierie-fc-twente-grolsch-veste-2020-2021 kik-pierie-fc-twente-grolsch-veste-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

Pierie mag op zoek naar nieuwe club na overleg met Ajax

Kik Pierie mag op zoek naar een nieuwe club. De centrale verdediger werd in 2019 voor maar liefst vijf miljoen...

ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021 ron-jans-psv-twente-eindhoven-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

‘ESPN dreigt eredivisie-uitzendrechten kwijt te raken, opvallende geīnteresseerden’

Sinds 1 januari 2021 worden alle eredivisiewedstrijden uitgezonden door ESPN. Het zou echter zomaar eens kunnen dat dit vanaf medio...

conny-helder-minister-voor-langdurige-zorg-en-sport-kamervragen conny-helder-minister-voor-langdurige-zorg-en-sport-kamervragen
Eerste elftal1 dag ago

Minister reageert op Kamervragen over homospreekkoren in De Grolsch Veste

Tijdens het duel FC Twente – FC Groningen (3-0) klonk het lied ‘Het zijn de homo’s, ja de homo’s, het...