Twente Insite

FC Twente Nieuws

KNVB wil transferdeadline aanpassen, maar stuit op weerstand

KNVB wil transferdeadline aanpassen, maar stuit op weerstand

De KNVB overweegt om de zomerse transferdeadline te verschuiven. Het is de bedoeling dat de transferperiode sluit voor aanvang van de eerste speelronde. Op dit moment is de sluitingsdatum 31 augustus. Dan is in Nederland de competitie reeds begonnen. De bond gaat komende zomer in overleg met de Centrale Spelersraad (CSR) en de clubs.

De Italiaanse bond liet maandag weten de transfermarkt te sluiten op 18 augustus. Dit is één dag voor aanvang van de competitie. Ook de transfermarkt voor clubs uit de Premier League sluit voor aanvang van de competitie op 9 augustus.

“Dit is een ontwikkeling die wij toejuichen”, zegt een woordvoerder van de KNVB tegen NUsport. “Wij gaan hierover in gesprek met de spelersraad en de clubs.”

De Eredivisie CV is voorstander van het idee, maar is niet de enige die akkoord moet geven. De VVCS (vereniging voor contractspelers) heeft ook een stem en is vooralsnog minder enthousiast. “Toevallig komt de CSR morgenavond bijeen voor een vergadering en dit onderwerp staat ook op de agenda”, aldus VVCS-directeur Louis Everard.

“Als een vervroegde sluiting van de transfermarkt leidt tot een beperking in tijd dat er transfers gedaan kunnen worden, dan is dit voor ons niet bespreekbaar. Het is hoog tijd dat de Europese Commissie zich buigt over deze kwestie, want in feite is de transferdeadline niets anders dan een beperking van het vrij verkeer van werknemers.”

Een goed idee om de transferdeadline te sluiten voor de start van de competitie?


Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op