Kopzorgen na blessures Pröpper, Vlap en Steijn

FC Twente likt haar wonden na de onnodige uitnederlaag op bezoek bij FC Volendam. De ploeg begon uitstekend en had de wedstrijd in de eerste helft al kunnen beslissen. Het doelpunt bleef uit en in de tweede helft was het de thuisploeg dat vlak voor tijd wel de 1-0 scoorde. Tot overmaat van ramp vielen er ook nog drie spelers geblesseerd uit.

In de rust moest Jans al noodgedwongen zijn eerste twee wissels doorvoeren. Steijn had teveel last van zijn hoofd na een botsing, en bij aanvoerder Robin Pröpper speelde een hamstringblessure op. Door afwezigheid van de geblesseerde Pleguezuelo mocht Bruns invallen voor Pröpper. Vlap verving Steijn.

Echter haalde ook Vlap het einde van de wedstrijd. Direct in de eerst minuut na rust schoot een teamgenoot een bal tegen zijn hoofd. Hij voetbalde door, maar in de 85e minuut moest hij alsnog naar de kant. Omdat het een hoofdblessure betrof mocht Jans zijn zesde wissel toepassen en bracht hij Ugalde voor Vlap.

De grote vraag is nu wat de consequenties zijn. FC Twente heeft een overvol programma met woensdag de thuiswedstrijd tegen Excelsior en zaterdag eveneens een thuiswedstrijd tegen PSV. Mocht naast Pleguezuelo ook Pröpper wegvallen, dan moeten het piepjonge duo Hilgers en Bruns het centrale verdedigingsduo gaan vormen. Ook is afwachten hoe Vlap en Steijn herstellen. De spelers zijn concurrenten voor de positie achter de spitsen. Als ze het niet halen dan is de kans groot dat Ugalde start.