Twente Insite

FC Twente Nieuws

Kritiek op aankopen: “Onder hen zitten te veel Assaidi’s”

Kritiek op aankopen: “Onder hen zitten te veel Assaidi’s”

FC Twente kent een zwakke seizoensstart. De eerste vier competitiewedstrijden werden verloren en het vertoonde spel biedt weinig hoop dat een ommekeer nabij is. Symbool voor de slechte prestaties is de krakkemikkige selectie van de Tukkers.

Oussama Assaidi werd bijvoorbeeld in januari gecontracteerd, maar is nu nog steeds niet in staat een hele wedstrijd te spelen. “Assaidi werd in januari ingelijfd nadat hij een jaar geen officiële wedstrijd meer had gespeeld”, schrijft Peter Wekking deze week in Voetbal International. “Desondanks kreeg de Marokkaan een contract voor tweeënhalf jaar bij de club, die met hem dacht weer iets van kapitaal op het veld te kunnen creëren. Maar in de maanden die volgden speelde de linkerspits vaker niet dan wel, heeft hij voor FC Twente geen enkele keer de negentig minuten volgemaakt en ging hij ook tegen Sparta na een uur moegestreden naar de kant.”

Het aankoopbeleid van afgelopen zomer was niet veel beter. “In de afgelopen transferwindow haalde FC Twente nog eens dertien nieuwelingen en onder hen zitten te veel Assaidi’s”, vindt Wekking. “Twijfelgevallen dus, spelers die ooit te boek stonden als talentvol, maar van wie maar moet worden afgewacht hoelang het duurt voor ze wezenlijke invloed op het spel kunnen uitoefenen. Van Assaidi’s vervanger bijvoorbeeld – Adnane Tighadouini – is de verwachting dat hij pas in oktober echt fit geraakt. En dat is nog wat anders dan vorm.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op