Twente Insite

FC Twente Nieuws

Kritiek op FC Twente Vrouwen: “Beste speelsters, niet het beste team”

Kritiek op FC Twente Vrouwen: “Beste speelsters, niet het beste team”

FC Twente Vrouwen dreigt dit seizoen naast alle prijzen te grijpen. In de beker werden de Tukkers in de halve finale uitgeschakeld door PEC Zwolle, de nummer laatst in de competitie. In de competitie gaat het dit jaar ook niet helemaal zoals gewenst. De ploeg van Tommy Stroot staat op de tweede plaats en heeft in de kampioenspoule een achterstand van maar liefst vijf punten op koploper Ajax.

FC Twente Vrouwen moet in de kampioenspoule het gat van vijf punten te overbruggen om de titel te prolongeren. Een zware opgave want in de competitie wist de ploeg van Tommy Stroot slechts één punt te pakken in de drie onderlinge wedstrijden. Leoni Blokhuis denkt te weten waar het probleem ligt bij FC Twente Vrouwen. “FC Twente heeft dit seizoen de beste individuen, maar niet het beste team. Dat kan het verschil maken. Ajax pakt de punten als Twente ze weer eens laat liggen”, aldus de spelersmakelaar in gesprek met de Tubantia.

Daarnaast mist de ploeg de ervaring van centrale verdediger Stefanie van der Gragt die FC Twente Vrouwen verruilde voor Bayern München Vrouwen. Momenteel vormen Danique Kerkdijk en Maruschka Waldus het centrale duo, maar beiden zijn soms slordig en onzeker. Een belangrijk aandachtspunt zijn de standaardsituaties. 11 van de 24 tegendoelpunten van FC Twente kwamen voort uit dode spelmomenten.

Aanstaande vrijdag staat de eerste wedstrijd van de play-offs op het programma. FC Twente Vrouwen ontvangt in eigen huis PSV Vrouwen, de ploeg waarvan op 1 april nog met 3-4 werd verloren voor eigen publiek.

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

Laat wat van je horen

*