Kritiek op wisselbeleid Jans: "Hij wisselt weer te laat"

Enkele dagen voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zei clubwatcher Tijmen van Wissing dat alleen winst telde voor FC Twente om de 5-0 nederlaag tegen Ajax weg te poetsen, en in de race voor plek vier. Zondag bleven de Tukkers steken op een 2-2 gelijkspel en verspeelde hiermee twee hele dure punten.

FC Twente was de hele wedstrijd beter, maar hele grote kansen bleven uit. In de 70e minuut besloot Jans in de grijpen. Ugalde kwam voor Smal, Brenet voor Troupée en Misidjan voor Limnios. Drie minuten later was daar de aansluitingstreffer.

Vier minuten voor tijd kwam ook Cerny in het veld als vervanger van Rots. Hij was belangrijk want het was de Tsjech die Brenet instrueerde de bal te chippen. Had de wedstrijd nog langer geduurd dan had FC Twente de wedstrijd gewonnen. Of was Jans simpelweg te laat met wisselen?

Volgens een deel van de supporters lag daar het probleem. Waarom pas wisselen in de 70e minuut terwijl enkele spelers al veel eerder rijp waren voor een wissel? Het is niet de eerste keer dat er kritiek is op het wisselbeleid van Jans. Tien keer op rij niet verliezen verbloemt veel, maar onder de supporters leeft dat Jans zondag door te laat ingrijpen twee punten heeft verspeeld.

Is de kritiek terecht? Wisselde Jans te laat?