Twente Insite

FC Twente Nieuws

Kvasina ambitieus en vergelijkt zichzelf met spits Juventus

Kvasina ambitieus en vergelijkt zichzelf met spits Juventus

Afgelopen donderdag werd de komst van Marko Kvasina officieel bekend gemaakt. De 20-jarige spits kwam transfervrij over van Austria Wien en tekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2021. Afgelopen zaterdag mocht de spits zijn eerste speelminuten maken in de oefenwedstrijd tegen Hannover 96. Hij kreeg 37 minuten de speeltijd, maar wist net als alle andere spelers niet te scoren.

Dat de 1.94 meter lange Oostenrijker ambitieus is blijkt wel uit zijn reactie na afloop van het bloedeloze gelijkspel. “Ik vergelijk mezelf graag met Mario Mandžukic”, aldus Kvasina in gesprek met RTV Oost. Mario Mandžukic is de spits van het Italiaanse Juventus en 75-voudig Kroatisch international.

“Hij verricht heel veel arbeid voor de ploeg en dat wil ik ook graag uitdragen voor mijn nieuwe club. Ik heb nog een hele weg af te leggen om op het hetzelfde niveau te komen als Mandžukic.”

Kvasina staat in Oostenrijk te boek als een zeer groot talent en is ook international voor Oostenrijk onder 21. Toch kwam hij afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe, hetgeen hem deed besluiten zijn aflopende contract niet te verlengen. Bij FC Twente moet Kvasina de strijd aangaan met Tom Boere en Jari Oosterwijk.

Reageer op dit artikel

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Abonneren op