Lachman schlemiel van de avond tegen ADO

FC Twente heeft vandaag het feestje van ADO Den Haag niet weten te verstoren. De thuisploeg won met 2-0 tegen een matig FC Twente dat met Lachman de schlemiel van de avond in dienst had. De verdediger stond aan de basis van beide doelpunten van ADO Den Haag.

Gelijk vanaf de aftrap was FC Twente gevaarlijk. Tapia kreeg een vrije trap op 18 meter van het doel. Deze werd genomen door de onfortuinlijke Ziyech die de bal uiteen zag spatten op de lat. In de dertiende minuut was het ADO Den Haag dat de score opende. Lachman kopte de bal tegen de inlopende Jakovenko die de bal met zijn hand onderschepte, maar door mocht van Vink. In het daaropvolgende één op één duel wist hij Stevens te passeren.

FC Twente kreeg in de eerste helft nog een aantal goede mogelijkheden, maar deze werden om zeep geholpen door de onnauwkeurige Castaignos. Twee keer legde hij verkeer af en de derde kans kopte hij net over.

Na rust nam FC Twente het initiatief en was de eerste grote mogelijkheid wederom voor de clubtopscorer van FC Twente. Dit was in de 64e minuut op aangeven van Ziyech. Wederom was de spits onnauwkeurig en kopte de bal opzij in plaats van op het doel. Een minuut later bracht Schreuder Ould-Chikh voor Mokhtar en Ebecilio voor de vermoeide Tapia.

In de 72 minuut was het Stevens die FC Twente persoonlijk in de race hield. De doelman wist de inzet, vanaf vijf meter, van Van Duinen op knappe wijze te pareren. Het mocht uiteindelijk niet baten want in de 91 minuut moest de doelman alsnog grabbelen nadat Alberg de 2-0 binnenschoot uit een penalty veroorzaakt door Lachman. Het was tevens de eindstand.