Levante UD - FC Twente 3-0 2012-2013

In het Spaanse Valencia ging FC Twente vanavond met ruime cijfers onderuit. Mede door dubieuze beslissingen van de Russische arbiter werd het 3-0. Door deze uitslag lijkt overwintering in Europa, iets wat bij bekendmaking van de tegenstanders door velen als een zekerheidje werd beschouwd, ineens een zware klus voor de mannen van Steve McClaren. Hannover 96 won met 1-2 bij Helsingborgs IF waardoor de Duitsers na drie wedstrijden samen met Levante UD de bovenste twee plaatsen, die recht geven op overwintering in Europa, bezetten.

De 300 Tukkers die aanwezig waren in Estadio ciutat de Valencia zagen hun ploeg niet al te best beginnen aan de eerste helft. Als FC Twente balverlies op het middenveld leed reageerde Levante daarop met een counter. Langzaamaan kreeg FC Twente meer controle over de wedstrijd. Na 19 minuten was het Tadic die door middel van een prachtig afstandsschot uit het niets het net wist te vinden. Helaas voor de Tukkers stond Castaignos, die de bal niet aanraakte, buitenspel, waarop arbiter Bezborodov besluit het doelpunt af te keuren. Een dubieuze beslissing van de Russische scheidsrechter.

Met het balbezit dat FC Twente in de rest van de eerste helft had deed de ploeg te weinig. Spits Luc Castaignos lukte het niet om de kansen om te zetten in doelpunten. De spits kon vaak net niet bij de bal of stond buitenspel.

In het begin van de tweede helft ging het spel heen en weer met kansen op beide helften. Na ruim tien minuten gespeeld te hebben kreeg Douglas de bal tegen zijn arm in het strafschopgebied, waarop arbiter Bezborodov besloot de bal op de stip te leggen. Doelman Mihaylov kon de inzet van Michel vervolgens niet tegenhouden waardoor de 1-0 op het scorebord kwam.

Na de openingstreffer van Michel was het spel aardig in evenwicht. Pas in de 78e minuut wordt er een echte kans gecreëerd, als Rios door naïef verdedigen van FC Twente in alle vrijheid de 2-0 binnen kan schieten. FC Twente probeert nog wel iets terug te doen, maar slaagt daar niet in.

Vlak voor tijd is het opnieuw Rios die kan scoren. Nadat de middenvelder hands maakte, wat niet gezien werd door de arbiter, kan hij de bal in het Twentse doel tikken. In de slotminuten maakte Bengtsson nog een enorme overtreding op een speler van de Spaanse club, waarvoor hij bestraft werd met een gele kaart.