Twente Insite

FC Twente Nieuws

‘Levenslang stadionverbod absurd hoog, maar juridisch goed haalbaar’

‘Levenslang stadionverbod absurd hoog, maar juridisch goed haalbaar’

De wedstrijd tussen FC Twente en NAC Breda, de laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018, werd tot twee keer toe stilgelegd. Rookbommen werden vanachter het doel van de NAC doelman op het veld gegooid. Algemeen directeur Erik Velderman kondigde aan dat de daders een levenslang stadionverbod zullen krijgen. Een straf waar de daders weinig aan kunnen doen.

De richtlijnen van de KNVB kennen een maximaal stadionverbod van 20 jaar. Zo’n straf kan alleen worden opgelegd als er sprake is van geweld met dodelijke afloop binnen de stadionmuren. Toch is het niet ongebruikelijk dat een club een levenslange verbanning oplegt.

Ajax legde een levenslang verbod in 2011 op aan de fan die keeper Esteban van AZ belaagde. Go Ahead Eagles deelde dezelfde straf onlangs uit, toen fans het veld betraden en beveiligers aanvlogen. De incidenten die plaatsvonden tijdens FC Twente – NAC staan volgens de richtlijnen van de KNVB op 18 maanden stadionverbod en een boete van 450 euro.

Voetbaladvocaat Christian Visser noemde een levenslang stadionverbod voor het gooien van rookbommen eerder nog ‘waanzin’. Tegenover de TC Tubantia komt hij daarop terug. “Een kort geding om de straf ongedaan te maken geef ik weinig kans van slagen. Een club mag gewoon bepalen wie welkom is in het stadion, en deze jongens hebben onrechtmatig gehandeld tegen FC Twente”, aldus Visser.

Foto: Pro Shots

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Toon Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Toon
Gast
Toon

Het moet maar eens een keer afgelopen zijn met de misstanden in de stadions. Als ik zie wat voor een leeghoofden daar rond lopen en de boel lopen te vernielen en te verzieken, zou ik ze ook nooit meer in mijn huis willen hebben. Velen vergeten dat ze in een andermans “huis” zijn. Gedraag je of blijf weg.