Lijdensweg Roemeratoe duurt voort, Eagles speelt zich veilig

Vrijdagavond stond de eerste wedstrijd van speelronde 29 op het programma. In Deventer namen Go Ahead Eagles en Willem II het tegen elkaar op. Vooraf een belangrijke wedstrijd voor beide partijen. De thuisploeg kon zich officieus veilig spelen en Willem II, met Roemeratoe op de bank, hoopte het gat met de onderste drie clubs te vergroten.

Van dat laatste kwam niets terecht. Willem II verloor alweer voor de zeventiende keer dit seizoen en moet zich officieel zorgen gaan maken. De Tilburgers staan op de veilige 15e plek, maar het gat met de nummer 16 Sparta is maar één punt. Daarbij hebben de Spartanen drie wedstrijden minder gespeeld. Eén van deze wedstrijden is de vlak voor tijd gestaakte tegen Vitesse. Sparta stond op dat moment met 1-0 voor.

Ook moet de ploeg van Roemeratoe oppassen voor Fortuna Sittard dat de 17e plek bekleedt. Ook de Limburgers hebben slechts één punt minder en daarnaast ook nog twee wedstrijden tegoed. Ook hekkensluiter PEC Zwolle kan bij winst in punten gelijk komen. In dat geval heeft Willem II een beter doelsaldo.

Er valt dus weinig te genieten voor Roemeratoe. Twee weken geleden startte hij in de basis en werd hij in de rust gewisseld en zaterdag mocht hij vijf minuten voor tijd invallen bij een 4-0 achterstand. Hij zag na het laatste fluitsignaal het feest losbarsten bij Go Ahead dat zich op kan maken voor nog een seizoen in de eredivisie. Met nog geen club voor volgend jaar en zijn huidige situatie bij Willem II, zal het extra hard zijn aangekomen. De lijdensweg van Roemeratoe duurt nog even voort.