Machteloos FC Twente ook onderuit tegen promovendus

FC Twente is slecht begonnen aan de eredivisie. Na de nederlaag vorige week tegen Feyenoord (2-1), ging de ploeg van trainer René Hake vanavond in eigen huis met 1-2 onderuit tegen het gepromoveerde VVV-Venlo.

FC Twente schoot nog goed uit de startblokken. Al in de tweede minuut belandde de inzet van Marko Kvasina op de paal. De rebound van Danny Holla ging maar net voorlangs. De Tukkers hadden een overwicht, maar vanuit het niets scoorde Vito van Crooij vanuit een moeilijke hoek de 0-1. De aanvaller van VVV-Venlo schoot de bal snoeihard in de bovenhoek. De thuisploeg probeerde zich er daarna wel doorheen te voetballen, maar oogde machteloos. Vlak voor rust ging doelman Jorn Brondeel in de fout door onder een voorzet door te gaan, waarna Seuntjens de bal teruglegde en Jerold Promes simpel de 0-2 kon binnen tikken.

Na rust begon FC Twente feller dan VVV. De ploeg probeerde de gasten eerder vast te zetten, maar kon aanvankelijk moeilijk tot kansen komen. Na een kwartier kopte Tom Boere zijn eerste treffer voor Twente binnen. In plaats van een slotoffensief van de thuisploeg, bleef VVV vrij eenvoudig op de been. Sterker nog: de beste kansen waren voor de gasten. Brondeel wist zijn ploeg nog een paar keer knap in de wedstrijd te houden met enkele goede reddingen.

FC Twente - VVV-Venlo 1-2

0-1 Van Crooij (23')
0-2 Promes (41')
1-2 Boere (61')

Gele kaart: Van der Heyden, Thesker (FC Twente), Tissoudali, Van Crooij (VVV-Venlo).

Opstelling FC Twente: Brondeel; Ter Avest (Van der Lely, 6'), Andersen, Thesker, Trajkovski; Holla, Van der Heyden (Liendl, 74'), F. Jensen Gjorgjev (Assaidi, 63'); Kvasina, Boere.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.