Twente Insite

FC Twente Nieuws

Maghoma is wachten op FC Twente beu en tekent bij Poolse club

Maghoma is wachten op FC Twente beu en tekent bij Poolse club

Christian Maghoma zal komend seizoen niet de kleuren van FC Twente verdedigen. De boomlange verdediger was op proef bij FC Twente en liet hier een goede indruk achter. Zelf zag de 20-jarige verdediger FC Twente ook wel zitten, maar uiteindelijk bleef het stil vanuit Enschede. Maghoma was het wachten beu en tekende maandag een driejarig contract bij de Poolse club Arka Gdynia.

Arka is een middenmoter op het hoogste Poolse niveau. Het afgelopen seizoen eindigde de ploeg op een negende plek en liep hierdoor net de Europese play-offs mis. Maghoma is blij met de kans die hij krijgt bij de club uit de Noord Poolse kuststad.

“Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om aan de slag te gaan bij Arka. Ik wil hier de volgende stap maken in mijn carrière. Ik kijk er naar uit om voor een vol stadion te spelen. Bij Arka wil ik me verder ontwikkelen als speler”, aldus Maghoma op de clubwebsite van Arka.

De reden dat FC Twente niet in zee is gegaan met Maghoma is omdat de club zich in eerste instantie wil richten op meer ervaren verdedigers. Rens van Eijden zou één van deze verdedigers moeten zijn. Volgens RTV Oost zou de centrale verdediger van AZ al rond zijn met de club uit Enschede. Ook de transfervrije Sander Fischer wordt gelinkt aan FC Twente.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op