Markelo en Bruns benadelen ploeg: "Na de rode kaarten was het klaar"

FC Twente/Heracles Onder21 heeft afgelopen weekend voor de tweede keer dit seizoen verloren van Feyenoord. Wat de nederlaag extra zuur maakte, is dat Onder21 de wedstrijd eindigde met slechts negen man. Max Bruns en Jahnoah Markelo haalden beide het einde van de wedstrijd niet.

Bruns kreeg in de 64e minuut direct rood bij een 1-0 achterstand. Vier minuten later moest ook Markelo inrukken nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg gevolgd door de rode. Het was teveel voor de ploeg van Mark Looms en Nicky Kuiper dat uiteindelijk met 3-0 verloor.

Terugblikkend op de wedstrijd is trainer Nicky Kuiper in ieder geval tevreden over de eerste helft. "Ik vind dat we de eerste helft goed speelden. We voetbalden goed onder de druk van Feyenoord uit en hadden het middenveld in handen. We zijn onszelf alleen vergeten te belonen", zo vertelt hij op de site van de Academie.

Mark Looms is het eens met Kuiper. "We hebben hoog druk gezet. Feyenoord is de eerste helft niet aan voetballen toegekomen. We waren bijvoorbeeld erg sterk in de eerste fase van onze opbouw. Dan balen we dat we die doelpunten niet maken. Ook na de tegengoal kregen we zo’n drie keer de kans die bal gewoon binnen te schieten. Maar na de rode kaarten was het klaar."

Door de nederlaag blijft Onder21 steken op de een-na-laatste plek op de ranglijst met slechts zeven punten uit negen wedstrijden. Er is één ploeg die slechter presteert en dat is sc Heerenveen. De Friezen staan laatste met drie punten uit acht wedstrijden. Almere City is koploper met 21 punten uit negen wedstrijden.