Matig FC Twente sluit winnende reeks af met nederlaag tegen Excelsior

FC Twente heeft haar goede reeks vrijdagavond geen vervolg weten te geven. De Tukkers speelden in de Grolsch Veste tegen Excelsior, dat met 1-3 te sterk bleek.

Al vroeg in de wedstrijd kwam FC Twente op voorsprong. Na amper één minuut spelen zette Tom Boere op aangeven van Fredrik Jensen de 1-0 op het scorebord. Na ruim een halfuur spelen kreeg Boere een kans op de verdubbelingstreffer, maar doelman Ögmundur Kristinsson verkleinde zijn doel goed en hield de bal eruit. Op slag van rust kwamen de bezoekers via een vrije trap van Hicham Faik op gelijke hoogte. Beide ploegen gingen de rust in bij een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft werd het spel van beide ploegen er niet veel beter op. Na iets meer dan een uur spelen ontstond een kopkans voor Luciano Slagveer, echter wist hij zijn hoofd niet goed achter te bal te krijgen en kon Kristinsson de bal gemakkelijk vangen. In de 75ste minuut kwam Excelsior op voorsprong. Milan Massop verwerkte een hoekschop met zijn hoofd in het Twentse doel. Enkele minuten later kwamen de Kralingers via Khalid Karami zelfs op 1-3.