Matig FC Twente steelt drie punten op bezoek bij Go Ahead Eagles

FC Twente heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om de titel. De Tukkers wonnen met 2-1 op bezoek bij Go Ahead Eagles. Gezien het spelbeeld een onterechte overwinning, maar daar maalt in Twente niemand om.

FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al in de 2e minuut een goede kans via Friday. Hij kapte zijn tegenstander goed uit, maar zijn schot in de korte hoek ging naast. In de 12e minuut weer een grote kans voor FC Twente. Uit een corner leek Bijen de 1-0 binnen te koppen, maar zijn inzet ging net over het doel. Slechts één minuut later was het Eagles spits Verheydt die een grote kans kreeg. Hij kreeg de ruimte om uit te halen vanaf zo'n 12 meter, maar zijn bal ging enkele centimeters naast.

In de 15e minuut weer een kans voor de Tukkers. Uit een vrije trap van Espinosa was het Oosterwijk die de bal recht in de handen van de Eagles goalie kopte. Een minuut later was het wel raak. Het was dezelfde Oosterwijk die een fraaie voorzet van Aitor nu wel achter de doelman kopte.

Na de 1-0 kregen beide teams wat kansjes, maar voor rust leidde dit niet meer tot een doelpunt. Wel kreeg Jelle van der Heyden een minuut voor rust nog geel. Eagles had de eerste 45 minuten veel meer balbezit, maar het meeste gevaar kwam overduidelijk van de Tukkers.

Na rust was het Eagles dat driftig op zoek ging naar de gelijkmaker. Het resulteerde in de 54e minuut in een grote kans voor Bax. Hij kon vanaf 12 meter vrij inschieten, maar zijn inzet werd gepareerd door Drommel. De verdediging van FC Twente begon door de druk wel wat scheurtjes te vertonen, maar hield voorlopig stand.

In de 60e minuut de eerste wissel aan de kant van FC Twente. De wederom zwak spelende Friday werd naar de kant gehaald er vervangen door Zekhnini. Eagles voerde de druk extra op en dat resulteerde in de 67e minuut in de tweede gele kaart voor de Tukkers. Brama trok op het middenveld aan de noodrem en kreeg geel getoond.

In de 71e minuut kwam de thuisploeg terecht op gelijke hoogte. Het was spits Verheydt die de bal voor Ricardinho binnen kon koppen en Drommel kansloos liet. Na de 1-1 gingen de Deventenaren door en legden de Tukkers het vuur aan de schenen.

Toch was het FC Twente dat totaal tegen de verhouding in de 2-1 scoorde. na een snelle spelhervatting van Drommel ging Aitor op het doel af. Uit een nagenoeg onmogelijke hoek verraste hij de blunderende doelman Verhulst die de bal knullig in z'n eigen doel werkte.

In de 85e minuut gebruikte Pusic zijn laatste wisselmogelijkheid. Oud-Eagle Schenk werd ingebracht voor Van der Heyden.

Drommel, Nacho, Bijen, Gonzalez, Ricardinho, Brama, Van der Heyden (86' Schenk), Espinosa, Oosterwijk, Friday (61' Zekhnini), Aitor.